Search found 11 matches

by Eastern
Fri Jan 07, 2005 7:37 pm
Forum: PicoScope 5
Topic: event counter
Replies: 3
Views: 4312

event counter

Hi,

Is there any way I could use the Picoscope 3206 for recording the number of times it triggered on an event and the duration of the event?

Thanks,
Dave
by Eastern
Tue Nov 23, 2004 10:57 pm
Forum:
Topic: Picoscope 3206 USB problems
Replies: 1
Views: 4455

Picoscope 3206 USB problems

The 3206 is now not recognized on any USB port. I tried another PC as well. Both PC are running XP Pro. The PC looks for a driver and says it can not find one. The LED on the 3206 lights up and there is no difference if I use the external 3206 power supply. The porblem started to happen after I intr...
by Eastern
Tue Nov 16, 2004 7:48 pm
Forum:
Topic: how do you get undistrored picoscope 3206 waveforms
Replies: 4
Views: 6533

Thanks Miguel, Although real-time sampling is limited at 200MS/s, ETS should work fine with 10GS/s on a repetative clock of 50MHz. I should not need a 500MHz real-time sampling scope for a repetative signal. The analog bandwidth of 200MHz should pass the 4th harmonic, not great, but enough to show a...
by Eastern
Mon Nov 15, 2004 4:20 pm
Forum:
Topic: ETS performance, a real problem or pilot error?
Replies: 2
Views: 5197

I have sent a few examples to tech@picotech.com.

Please let me know if I'm seeing an intrinsic instrument limitation, or a bug that can be fixed with a software update.

Thanks
by Eastern
Thu Nov 11, 2004 3:40 pm
Forum:
Topic: PicoScope 3204 & USB 2.0 problems
Replies: 8
Views: 11313

Yes, picoscope works after it is installed on every "new" USB port it is plugged into. Isn't it strange that the PC senses "new hardware" for the same device that was earlier plugged into a different USB port address?
by Eastern
Thu Nov 11, 2004 1:40 pm
Forum:
Topic: ETS performance, a real problem or pilot error?
Replies: 2
Views: 5197

ETS performance, a real problem or pilot error?

I'm still trying to get "clean" but accurate waveforms from my new pico 3206 scope. I first noticed a problem with a 60 MHz clock oscillator. In the standard trigger modes, the waveform shape and amplitude were inaccurately displayed. While the pico spectrum analyzer measured the correct frequency, ...
by Eastern
Wed Nov 10, 2004 2:02 pm
Forum:
Topic: how do you get undistrored picoscope 3206 waveforms
Replies: 4
Views: 6533

removing 60 Hz

This must be a common problem :!: . Is there someone out there who has a better solution?
Since I'm using a "floating" notebook, I will now see if an AC grounded desktop is any better.
by Eastern
Tue Nov 09, 2004 4:47 pm
Forum:
Topic: how do you get undistrored picoscope 3206 waveforms
Replies: 4
Views: 6533

how do you get undistrored picoscope 3206 waveforms

Hi, Can someone tell me how I can get 50 MHz clock waveforms that do not have significant amplitude modulation and distortion. I have the time-base set on 50nSec and I'm measuring on a board that is connected to the PC ground, but powered from an ungrounded wall transformer. I suspect my problem is ...
by Eastern
Tue Nov 09, 2004 4:55 am
Forum:
Topic: Help menu for options advanced features
Replies: 1
Views: 3226

Help menu for options advanced features

Hi,

With my version 5.11.6 of Picoscope 3206 s/w I do not get any help menu when I click on help when in the <options> <advanced> pulldown menu choice.

I need help with increasing the sampling rate so I could see a cleaner 60 MHZ clock. (The scope thinks it's a 40 MHz clock).

Thanks
by Eastern
Tue Nov 09, 2004 4:48 am
Forum:
Topic: PicoScope 3204 & USB 2.0 problems
Replies: 8
Views: 11313

USB problem

Having the same problem, with a slight twist, as Steven with my new 3206 scope. In addition to getting the message that Steven gets, the PC tries to reinstall the USB driver s/w for the 3206 when I connect the scope directly to the PC USB port, as opposed to through the hub. The PC has a USB 2.0 por...
by Eastern
Thu Nov 04, 2004 5:32 pm
Forum: Getting Started
Topic: scope probe calibration
Replies: 1
Views: 4249

scope probe calibration

Just got my 3206 scope with a pair of 250MHz probes from Pico. I noticed that both new probes had poor high frequency calibration and attempted to recalibrate them using 1 KHz from the built in signal generator. I tried turning both pots on each probe and I did not observe any change in the LPF (rol...