Search found 13 matches

by mzeeshan
Thu Nov 09, 2017 7:42 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Working with multiple picoscopes
Replies: 8
Views: 3704

Re: Working with multiple picoscopes

So, I tried to setup signal generator and connected the output to EXT. I then setup the signal generator to generate 1 Hz square wave (for testing). It works in PicoScope 6, but I could not get proper triggering in my .Net app with the same configuration. If I make the threshold 0, the RunBlock just...
by mzeeshan
Thu Nov 09, 2017 5:42 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Working with multiple picoscopes
Replies: 8
Views: 3704

Re: Working with multiple picoscopes

Thanks Martyn. That's a good idea because I can see that even though using accurate Multimedia timers in .NET they still get strongly affected by some other tasks on the PC. So a single channel is working perfectly until a second channel is started. The timer also gets disturbed. I can setup the sig...
by mzeeshan
Tue Nov 07, 2017 1:48 pm
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Working with multiple picoscopes
Replies: 8
Views: 3704

Re: Working with multiple picoscopes

Thanks for the reply. I'm trying to get a data block every 10Hz with a little time to spare for processing but because of some randomly high delay in getting a block of data sometimes there is not enough time for processing the received block. Hence I'm trying to solve the issue by requesting the da...
by mzeeshan
Tue Nov 07, 2017 5:27 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Working with multiple picoscopes
Replies: 8
Views: 3704

Re: Working with multiple picoscopes

Sure here are the details 1) Sample count = 47, Timebase = 3, Signal frequency ~13MHz 2) Both channels enabled on 5242A 3) Timebase = 3 --> Sample interval = 8ns 4) All four picoscopes have the same configuration Here's how Im getting the block in a loop. (The loop only has a small 25ms sleep time, ...
by mzeeshan
Mon Nov 06, 2017 5:20 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Working with multiple picoscopes
Replies: 8
Views: 3704

Working with multiple picoscopes

Hello, I have been working on an application with multiple picoscopes. I started with a single channel first. Previously, I had posted a question regarding my requirements of acquisition in block mode at 10Hz rate ( https://www.picotech.com/support/topic30981.html ). At that time when I tried to run...
by mzeeshan
Thu Sep 21, 2017 5:53 am
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: External power connection indication
Replies: 4
Views: 2275

Re: External power connection indication

I understand now. Thanks.
by mzeeshan
Tue Sep 12, 2017 6:06 am
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: External power connection indication
Replies: 4
Views: 2275

Re: External power connection indication

Thanks for the quick response Martyn but I did not get a full answer from your reply. Since there is a USB power connector and USB data connector, please clarify which one are you referring to when you say The power from the USB is always required for PicoScope devices . Also, you did not mention ab...
by mzeeshan
Mon Sep 11, 2017 6:36 am
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: External power connection indication
Replies: 4
Views: 2275

External power connection indication

Hello, We are planning on using multiple Picoscopes on one PC and powering them using external power supplies. Without connecting any USB cable, when the power adapter jack is connected to the Picoscope the LED doesn't light up. On the other hand, without connecting external power and data USB cable...
by mzeeshan
Tue Jul 25, 2017 6:50 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Random high time-overhead/delay in block mode
Replies: 3
Views: 2281

Re: Random high time-overhead/delay in block mode

Hello Gerry,

I have found why I have been having those memory errors after random intervals; because I missed setting up the pinned array for channel B in the code. A simple mistake but hard to find out. After the correction its been running well for over 1000 minutes now.

Thank you.
by mzeeshan
Tue Jul 18, 2017 11:22 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Random high time-overhead/delay in block mode
Replies: 3
Views: 2281

Re: Random high time-overhead/delay in block mode

Hello Gerry, Thank you for your detailed reply. I have been working testing and finding a good solution for my problem before posting here again. I checked my hardware, there are no other USB devices attached. Picoscope is connected with USB 3.0 port. Also I closed all applications other than my dev...
by mzeeshan
Thu Jul 13, 2017 7:32 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Random high time-overhead/delay in block mode
Replies: 3
Views: 2281

Random high time-overhead/delay in block mode

Hello, I'm developing an application based on PicoScope 5242A. My application requires to get a block of data at fixed rate (10 Hz). So I setup a high precision timer and on its each tick I run the RunBlock command to request data. I fix the following values for PicoScope configuration: Input signal...
by mzeeshan
Thu Jul 06, 2017 8:13 pm
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Unexpected behavior of timebase
Replies: 3
Views: 2419

Re: Unexpected behavior of timebase

Thank you Hitesh for the reply. I have been using the PicoScope software for sometime now but I have not really paid attention to the sample interval and the number of samples on the screen until now. I believed 1. when we set the number of samples to some number k, then that is fixed and 2. each ti...
by mzeeshan
Sun Jul 02, 2017 7:27 am
Forum: .Net Languages (C#, VB.Net, .)
Topic: Unexpected behavior of timebase
Replies: 3
Views: 2419

Unexpected behavior of timebase

Hello, I'm working with PicoScope 5242A for a project and I'm using the test signal from the builtin signal generator. My first goal was to observe the signal in a chart and change its timebase for adjusting the number of sine waves in the block. I setup the builtin signal generator (I just use the ...