Search found 6 matches

by DarcyW
Wed Sep 23, 2015 8:41 pm
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: Problems when running off external DC supply
Replies: 8
Views: 2937

Re: Problems when running off external DC supply

Hi Hitesh, I'm replying on the forums so that this is captured for anyone else who may be experiencing similar problems. If you are able to operate the PicoScope with the supplied 1.8m USB 3.0 cable with/without the external power supply then this is expected behaviour. Given the cable and scope are...
by DarcyW
Wed Sep 23, 2015 1:20 am
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: Problems when running off external DC supply
Replies: 8
Views: 2937

Re: Problems when running off external DC supply

Hi guys, before I arrange to send this back to our distributor, can you please confirm whether this is unexpected operation, or functioning as expected?

Thanks
D.
by DarcyW
Mon Sep 21, 2015 8:58 pm
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: Problems when running off external DC supply
Replies: 8
Views: 2937

Re: Problems when running off external DC supply

Hi Hitesh, It appears a contributing issue here is that we were not being presented with the "Power Options" dialog when we should have been! I unplugged with power adapter while plugged in to USB (we'd done this multiple times the day before) and up came a power options dialog warning about low pow...
by DarcyW
Thu Sep 17, 2015 10:52 pm
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: Problems when running off external DC supply
Replies: 8
Views: 2937

Re: Problems when running off external DC supply

Hi Hitesh The light on the front of the scope will not come on until it has got a USB connection to the PC as it is only then that the device can begin operation. That might be worth improving for future devices... otherwise how do I actually know it's running off external power? Does the scope work...
by DarcyW
Thu Sep 17, 2015 4:01 am
Forum: USB PC Oscilloscopes
Topic: Problems when running off external DC supply
Replies: 8
Views: 2937

Problems when running off external DC supply

I have a 3-4 week old 3406D MSO that seems to pack a fit when I use a 3m USB3.0 cable with it... On the 2m cable it works fine. In both cases I'm (supposedly) running the scope from the external adapter. But... When I plug in the adapter there's no power indicator on the scope - until I plug in the ...
by DarcyW
Sun Aug 30, 2015 8:09 pm
Forum: PicoScope 6 for Windows
Topic: Decoding RS232/UART data as packets
Replies: 4
Views: 2766

Re: Decoding RS232/UART data as packets

Right, using my work account now that it's sorted out... Yes, we use a combination of 3 and 2b as well - and this would certainly be the preferred implementation. I was hoping that the idle period would be the fastest to implement on the PicoScope side of things. Absolutely agree about the two-ways ...