Test and Measurement Forum

Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Discussion forum for the new Picoscope Linux software

Re: Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Postby gcusepico » Fri Jun 22, 2018 11:50 am

OK, run the usbtest and got below:

...
Please connect your Pico USB device and press enter to continue...

Pico USB device found: /dev/bus/usb/001/004

- It belongs to root (which is not you) who has permissions rw-
- The members of group pico (which you are not in) have permissions rw-
- Everyone else (this is you) has permissions r--
- You CANNOT write to this device and so will NOT be able to use it.
Please see the driver installation instructions for assistance in
resolving this problem


permission r-- not enough to find the pico device?

Just install libusb-dev packet. But found nothing changed.
Could you give me some more hint for libusb command? Thanks!

Regards.
gcusepico
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Jun 18, 2018 8:56 am

Re: Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Postby gcusepico » Mon Jun 25, 2018 8:29 am

OK now!
Just need to add current user to group "pico" which has rw-.
Thanks again!
gcusepico
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Mon Jun 18, 2018 8:56 am

Re: Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Postby Hitesh » Mon Jun 25, 2018 8:34 am

Hi gcusepico,

Good to hear that you found the issue. I'd just posted to say add your user to the Pico group when I saw your message :lol:

Regards,
Last edited by Hitesh on Mon Jun 25, 2018 8:44 am, edited 1 time in total.
Reason: Update following resolution
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2760
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Re: Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Postby bennog » Sat Jul 14, 2018 7:24 am

you should type ./usbtest when you are in the directory of usbtest itself.

Benno
bennog
Advanced User
Advanced User
 
Posts: 100
Joined: Mon Nov 26, 2012 9:16 am
Location: Netherlands

Re: Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Postby david.p » Wed Aug 15, 2018 7:47 pm

Hey,

I got a problem building the C-Example for the 4000a Series. I followed the guide to Page one and also the additional libopencv comment, but still it does not compile on a fresh raspbian on a 3B+. I attached the config.log als .txt for additional resource.

Code: Select all
make[1]: Entering directory '/opt/picoscope/share/doc/libps4000a'
  CC       ps4000acon.o
ps4000acon.c:202:2: error: unknown type name ‘PS4000A_DEVICE_RESOLUTION’
  PS4000A_DEVICE_RESOLUTION resolution;
  ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ps4000acon.c:209:2: error: unknown type name ‘PS4000A_USER_PROBE_INTERACTIONS’
  PS4000A_USER_PROBE_INTERACTIONS userProbeInteractions[PS4000A_MAX_4_CHANNELS];
  ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Attachments
config.txt
Config Log
(38.93 KiB) Not downloaded yet
david.p
Newbie
 
Posts: 0
Joined: Thu Jul 05, 2018 9:56 am

Re: Drivers for BeagleBoneBlack and Raspberry Pi

Postby Hitesh » Thu Aug 16, 2018 8:18 am

Hi david.p,

We are waiting for the armhf driver package for the libps4000a library to be updated, although we cannot advise on timescales.

Could you please advise which PicoScope 4000 Series device you are using?

If it is the PicoScope 4824, then you can remove references to device resolution and probe interaction from the example.

Regards,
Hitesh

Technical Support Engineer
Hitesh
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 2760
Joined: Tue May 31, 2011 3:43 pm
Location: St. Neots, Cambridgeshire

Previous

Return to PicoScope for Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests